welcome to my blog

Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2012

Συνεχίζοντας χειμωνιάτικα

Μια πολύ χειμωνιάτικη βδομάδα περάσαμε όλοι και ήταν μια πολύ καλή ευκαιρία να μιλήσουμε και για τον χειμώνα, το χιόνι, τα μέσα θέρμανσης, αλλά και για τα σπορ του χειμώνα.
Έτσι λοιπόν, αφού φτιάξαμε το ιστόγραμμα του χειμώνα,

 κατασκευάσαμε και τα χιονανθρωπάκια μας και ατομικά

 και ομαδικά, (με την κυρία Εύη).

Είπαμε πολλές σύνθετες λέξεις με πρώτο συνθετικό το χιόνι, και μάθαμε να ξεχωρίζουμε το γράμμα Χ.
Επίσης αναφερθήκαμε στα μέσα θέρμανσης, τα τωρινά, αλλά και το πρώτο-πρώτο τη φωτιά, με αναφορά στο μύθο του Προμηθέα, αλλά και στην εκδοχή ενός απλού κεραυνού που έπεσε στη γη και έφερε τη φωτιά στους ανθρώπους.
Ποια μέσα θέρμανσης έχουμε στο σπίτι μας και πώς εμείς ζεσταινόμαστε;  Τα καταγράψαμε,τα μετρήσαμε και είδαμε ποιο υπερίσχυσε. Είδαμε διάφορες εικόνες από το διαδύκτιο και τις σχολιάσαμε.


Όσον αφορά τα χειμερινά σπορ, τα νηπιάκια μου ήξεραν μόνο το σκι και το πατινάζ. Είπαμε λιγα πράγματα και για αυτό το θέμα, αλλά δεν είναι εύκολο να τα αξιοποιήσεις, αν στα παιδιά είναι τόσο ξένα.



Τελειώνοντας,και μιας και μου αρέσουν πολύ οι κατασκευές με μπαλάκια από γκοφρέ χαρτί (βοηθάνε στη λεπτή κινητικότητα) φτιάξαμε και μια ομαδική εργασιούλα, ένα σκούφο και ένα ζευγάρι γάντια. Ήταν κάτι στο οποίο όλοι δούλεψαν και τους άρεσε.


Η επόμενη  χειμωνιάτικη εβδομάδα, κάτι άλλο θα μας φέρει.
Καλή να είναι για όλους.        

6 σχόλια:

  1. Ωραία Ειρήνη! Η χειμωνιάτικες δραστηριότητες που θα ακολουθήσουν θα βασίζονται στο ιστόγραμμα που φτιάξατε με τα παιδιά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Υπέροχα όλα, αλλά το σκουφί σας ήταν όλα τα λεφτά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αχ μπήκα πρωί πρωί και ενώ βαριόμουν σήμερα...μου ομόρφυνες το πρωινό μου.Θα σε δω σε λίγο Ειρηνούλα....!.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. από NICKY:
    Έτσι που πάει ο καιρός χειμώνα θα κανουμε μέχρι τον Μάρτη!!!Μπρρρ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΟΛΕΣ ΣΑΣ ΚΑΛΑ.....Ο ΧΕΙΜΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΤΟΝ ΜΟΙΡΑΖΕΣΑΙ ΚΑΙ ΑΝΤΑΛΛΑΣΣΕΙΣ ΙΔΕΕΣ ...ΝΟΜΙΖΩ ΦΕΥΓΕΙ ..ΛΙΓΟ;;;;ΠΙΟ ΓΡΗΓΟΡΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή